فقط برادرهای با غیرت بخوانند!2
۴- سعی کنید با خواهرتان ارتباط بگیرید:اگر تاکنون رابطه صمیمانه ای با خواهرتان نداشته اید از این پس سعی کنید با او ارتباط بیشتری داشته باشید. از موضوعات مختلف برای ارتباط گیری استفاده کنید و به عنوان برادر برخی خواسته های او را تأمین کنید. در این ارتباط، رفتاری متفاوت ارائه دهید. با شناختی که از روحیات او دارید، سعی کنید تشنج زدایی کنید و تا حد امکان رفتارهایی که باعث ناراحتی او می شود انجام ندهید.
۵- اگر خواهر شما در سنین تکلیف است:در این سن دختران پذیرش بیشتری دارند و به استدلال های منطقی کمتر نیاز دارند در عوض به توجه و محبت خانواده و تشویق مخصوصاً از طرف والدین نیاز دارند و کارهایی که بیشتر جنبه احساسی دارند روی آن ها اثرگزار است. معمولاً دختران خاطرات زیبایی را که از این دوران دارند هیچ گاه فراموش نمی کنند و حتی اگر در سال های بعد حجاب را کنار بگزارند اما از خاطرات سن تکلیف به خوبی یاد می کنند. در این سن باید با تهیه لباس های زیبا و شاد، شور و شوق کودکی او را مد نظر قرار دهید. مثلا از انواعچادرهای رنگیآذین شده با تور و روبان یا مانتوهای زیبا و پوشیده برای او تهیه نمایید تا میل او به زیبا بودن تأمین شود. برای انتخاب رنگ لباس و یا چادر، از او نظر خواهی کنید. دختر بچه ها لباس های چین دار و دنباله دار را بسیار دوست دارند. سعی کنید در حجاب و پوشش آنچه را که او دوست دارد انجام دهید و تنها شرط شما، پوشش اسلامی باشد. سلیقه خود را به هیچ عنوان بر او تحمیل نکنید.
۶- اگر خواهرتان نوجوان است:باید اقتضائات نوجوانی را در نظر بگیرید. در این سن دختران در شرایط حساسی از نظر جسمی و روحی هستند. لازمه موفق بودنتان این است که با خانواده مشورت کنید و دائماً شرایط را با هم بررسی کنید. در این سن نوجوان به دنبال هیجان است، می توانید او را به گردش و تفریحات سالم ببرید که هیجان او را ارضا کند. یکی از بهترین تفریحات کوهنوردی است که علاوه بر تفریح، باعث خودسازی نیز می شود.نوجوان به سختی نصیحت را می پذیرد، پس سعی کنید زیاد او را نصیحت نکنید، فقط در موارد خاصی که لازم است در همان لحظه عکس العمل نشان دهید به آرامی او را نصیحت کنید.
۷- اگر خواهر شما جوان است:می توانید بصورت مستقیم با او وارد گفتگو شوید و از او بخواهید که در این مورد با هم گفتگو کنید و استدلال های خود را مطرح کنید.
۸- بر مبنای عقل و استدلال بحث کنید:سعی کنید همزمان اطلاعات خود را بالا ببرید و آگاهی لازم را بدست آورید تا بتوانید از روی عقل و منطق با او صحبت کنید. توجه داشته باشید که هیچ گاه نباید گفتگوهایتان به جدال و بگو مگو منتهی شود. (آیه ۱۲۵ سوره نحل مطالعه نمایید)
۹- به دنبال اثبات خود نباشید:در گفتگو ها ممکن است شما جواب بسیاری از سؤالات را ندانید، به راحتی و با اعتماد به نفس بگویید «نمی دانم» و بگویید به دنبال جواب آن خواهید رفت و در جلسه بعدی در مورد آن صحبت خواهید کرد. در تمام طول گفتگو باید آرامش خود را حفظ کنید و به دنبال قانع کردن او نباشید فقط قصدتان بیان حقایق باشد.
۱۰- زمان مناسب را در نظر بگیرید:برای صحبت در مورد مسائل اعتقادی نمی توان هر زمان و هر مکان را در نظر گرفت. باید در انتخاب زمان مناسب دقت نماید. برای مثال ممکن است در خانواده به خاطر حجاب او بحث و جدلی شده باشد و کسی به او بی احترامی کند. قطعاً آن لحظه زمان مناسبی برای نصیحت کردن نیست بیشتر باید به دنبال آرام کردن او باشید و شرایطی را فراهم کنید که با شما درد و دل کند و از ناراحتی هایش بگوید. گاهی لازم است شما فقط شنونده باشید.
۱۱- از روی محبت و دلسوزی با او صحبت کنید:باید طوری با خواهرتان از روی محبت و دلسوزی صحبت کنید که او متوجه شود، خواست شما مبنی بر رعایت حجاب به خاطر خود اوست. برای مثال حجاب موجب سلامت فردی می شود و نشاط و طراوت زن را با دوام می کند.امام على علیه السّلام فرموده اند: پوشیده و محفوظ داشتن زن مایه آسایش بیشتر و دوام زیبایى اوست. (غررالحکم، ۵۸۲۰)امام صادق علیه السلام نیز فرموده اند: حجاب زن برای طراوت و زیبایی اش مفیدتر است. (المستدرک، ج۵)
۱۲- زمینه های گناه و منکر را در خانه حذف کنید:اگر در منزل خود ازماهوارهاستفاده می کنید؛ جزو اولین اقدامات شما باید این باشد که با والدین خود صحبت کنید و آن را به طور کامل جمع کنید. حتی به بهانه این که از شبکه های مذهبی و علمی آن استفاده می کنید؛ نباید آن را در خانه داشته باشید. باید این را بپذیرید کهماهواره به تدریج حیا را در زنان و غیرت را در مردان از بین می برد. لازم است زمینه های گناه هم چون ماهواره و فیلم های مبتذل و موسیقی های حرام را در خانواده از بین ببرید، شاید شما نتوانید همه ی آن ها را به یک باره از خانه تان حذف کنید. اما باید در این راه تلاش کنید. مطمئناً خود شما نیز به یک فضای سالم و پاک از نظر اخلاقی و اعتقادی نیازمندید.
۱۳- هدیه دادن را فراموش نکنید:به مناسبت تولد او و اعیاد بزرگ اسلامی به او هدیه بدهید. به کمک خانواده تولد او را در بین اعضای خانواده به خوبی و دوستانه برگزار کنید. هر سال، روزجشن تکلیف خواهرتان مراسمی کوچک به پا کنید چون آن روز نیز تولدی دیگر است.اگر خواهرتان سن کمی دارد و در سنین تکلیف یا دوران نوجوانی است می توانید از پاداش و جایزه استفاده کنید. یکی از روش های تشویق، دادن پاداش است به طوری که روانشناسان بر این باورند که تقویت های بیرونی مانند جایزه موجب ایجاد تقویت های درونی مانند میل به داشتن حجاب خواهد شد، بر این اساس برای رعایت حجاب خواهرتان هدیه های هر چند کوچک اما مستمر تهیه کنید.