روش های مطالعه
روش های مطالعه
1. خواندن اجمالی: اگر می خواهید قبل از خواندن دقیق یک کتاب ، آشنایی کلی در مورد آن پیدا کنید و نکات و مطالب مهم آن را بدون اینکه وقت زیادی صرف آن کنید، بدست آورید، می توانید از این روش استفاده کنید. این روش این امکان را به شما می دهد که با بدست آوردن مطالب مهم، طرح ریزی مناسبی برای مطاله داشته باشید و با کشف قسمت های مشکل کتاب، بیشترین وقت را به آن ها اختصاص دهید. ممکن است در طول مطالعه اجمالی، سوالاتی در ذهن شما ایجاد شود که علاقه تان را به خواندن دقیق و با تمرکز کتاب فراهم آورد؛ گذشته از این که درک مطلب شما را از آن کتاب و نگهداری آن ها را در حافظه، افزایش می دهد.
2. تند خواندن: اگر می خواهید خواندن اجمالی خود از یک کتاب را کامل کنید و یا مطلبی را که قبلا خوانده اید، مرور کنید و یا نیاز به درک عمیق از کتاب ندارید و وقت کمی موجود است، می توانید از تند خوانی استفاده کنید، برای تند خوانی باید فن دیدزنی خود را تقویت کنید، زیرا تند خوانی، همان مرور سریع مطالب با حرکت موزون چشم و ذهن بر روی آن هاست.
ممکن است بخواهید اطلاعات خاصی را از یک کتاب به دست آورید، بدون اینکه وقت خود را صرف مطالعه غیر مهم و غیر مطلوب نمایید. در این صورت بهتر است که از روش (مطالعه انتخابی) که یکی از کاربرد های روش تند خوانی است، استفاده کنید. در این روش با طرح سوالاتی، آنچه را که بدنبال آن هستید، دقیقا مشخص کنید و آن قسمت هایی را که احتمال می دهید مطالب مورد نیاز شما باشد با سرعت مطالعه کنید.
3. عبارت خوانی: اگر بتوانید بجای کلمات، عبارات و جملات را بخوانید، تا حد زیادی سرعت مطالعه شما افزایش می یابد و از طرفی سرعت مطالعه با سرعت فکر کردن هماهنگ می شود. این امر باعث افزایش تمرکز حواس و لذت حاصل از مطالعه خواهد شد. توجه داشته باشید که ما در قالب معانی فکر می کنیم و عبارات بیش از کلمات حاوی معانی هستند.
عبارت خوانی دارای دو سطح مکانیکی و ادراکی است. در سطح مکانیکی شما یاد می گیرید که به جای توجه به یک یک کلمات، به گروهی از کلمات نگاه کنید. در سطح ادراکی که مبتنی بر تسلط در سطح مکانیکی است نا خود آگاه می آموزید که معنا را از مجموعه ای از کلمات و عبارات بدست آورید.
ادامه دارد….