اینفوگرافی حفظ امنیت و حریم خصوصی کودکان در شبکههای اجتماعی
اینفوگرافی اخلاق انتشار محتوا در شبکه های اجتماعی
تاثیرات بازیهای رایانهای بر فرزندان
امروزه بازی های رایانه ای به خصوص بازیهای رایگان که بر روی موبایل و کامپیوتر به صورت رایگان در فضای مجازی منتشر شده است تهدید جدی برای کودکان و نوجوانان میباشد.
امروزه بازیهای رایانهای به خصوص بازیهای رایگان که بر روی موبایل و کامپیوتر به صورت رایگان در فضای مجازی منتشر شده است تهدید جدی برای کودکان و نوجوانان میباشد.
بازیهایی که با جذابیت بالا و با استفاده از رنگ های شاد و استفاده از موسیقی های جذابی که در بازیها استفاده میشود، نوجوانان را ترغیب میکنند تا از این بازیها استفاده کنند.
این بازیها در حالی که ظاهر جذابی دارند در باطن بر روح و جسم افراد تاثیر مخربی ایجاد میکند و باعث میشود عقاید آنان نسبت به جامعه و به خصوص دین تغییر کند.
1-نامناسب بودن پوشش زنان
نامناسب و مبتذل بودن پوشش زنان در بازیهای رایانهای باعث شده ذهن جوانان به سمت تعاملات جنسی کشانده شود.
2-پرخاشگری
خشونت زیاد در بازیها باعث شده تا افراد دچار تیکهای عصبی شده و پرخاشگر شوند.
3-دوری از جمع خانواده
بازی های آنلاین امروزه باعث شده تا مخاطب به صورت شبانه روز بازی را دنبال کند و از حضور در جمع خانواده خودداری کند.
4-اعتیاد
یکی از بزرگترین مخاطراتی که باید جدی گرفت اعتیاد به بازیهای رایانهای میباشد. اعتیاد به بازیهای رایانهای کمتر از اعتیاد به مواد مخدر نیست و بر اثر مرور زمان سیستم عصبی مغز را مختل میکند.
راههای مقابله
1-والدین نقش مهمی در سرنوشت فرزندان خود دارند، آنها میتوانند با نظارت بر فرزندان خود و فراهم کردن تفریحات سالم از این مخاطرات جلوگیری کنند.
2-بازیها را از مکانهای معتبر و یا از سایتهای دارای نشان ملی رسانه دیجیتال خریداری کنید.
منبع:پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا
گناه مفت و مجانی
چند روز پیش داشتم تو یکی از این شبکه های اجتماعی پست های چند روز اخیرم رو بررسی میکردم، در همین حین به یه پست برخوردم که کلا حالم رو به هم ریخت… یه عکس از یکی از بچه های دانشگاه تو یه جشن تولد مختلط افتضاح با هم کلاسی ها و دوستان…اونم کسی که مداحی اهل بیت رو هم میکنه! (مثلا!!)
نمیدونستم چیکار کنم واقعا! یعنی وقاحت تا به اینجا! با خودم گفتم حالا یه غلطی کردی چرا باید بیای اونو با بقیه به اشتراک بگذاری؟! کنجکاو شدم ببینم که چه کسایی عکس رو لایک کردن؟ چون دوستای مشترک زیادی داشتیم.
این لیست رو که باز کردم واقعا تعجبم بیشتر شد…کسایی که اصلا فکرشون رو هم نمیکردم؛ یکی از بچه ها که میدونستم که خودش اصلا اهل این حرفا نیست و درباره ی امر به معروف و نهی از منکر هم باهاش صحبت کرده بودم رو تصمیم گرفتم بهش تذکر بدم.
همون شب توی یکی از شبکه های اجتماعی بعد از سلام و احوال پرسی بهش گفتم: با بقیه کاری ندارم، اصلا همشون رو بیخیال! ولی اصلا از تو انتظار نداشتم این کار رو بکنی! گفت: مگه چی شده داداش؟ نگرانم کردی! گفتم: چرا آخرین پست فلانی رو لایک کردی؟ گفت: کدوم؟ اصلا من ندیدم!!! گفتم: همون عکسی که از جشن تولد مختلط گذاشته!
گفت: من اینترنتم ضعیفه و عکس هارو باز نمیکنه!اشخاصی که میشناسم عکس هاشون رو به اسم لایک میکنم!
گفتم: دیگه هیچ وقت این کار رو نکن! گناه مفت و مجانی برای خودت میخری در حالی که اصلا خودتم خبر نداری تایید گناه هم منکره، حالا به هر نحوی که باشه، چه با یه لبخند به شخص گناهکار و چه با لایک کردن پست های اینچنینی و از همه مهمتر با نهی از منکر نکردن…
گفت: راست میگی! من اصلا عکس رو ندیده بودم! الان میرم درستش میکنم. گفتم: دستت درد نکنه! ممنون که توجه کردی! گفت: این حرفی که زدی درست بود. من شرمنده شدم ، از این به بعد این کارو نمیکنم! من هم دوباره ازش تشکر کردم.
این خاطره رو با این هدف گذاشتم که ان شاالله هممون تو فضای مجازی حواسمون باشه که تایید کننده گناه نباشیم. خواسته یا ناخواسته…
منبع: جنبش با حیا
داده نما | آثار مخرب شبکه اجتماعی اینستاگرام
اینفوگرافیک | قرارداد با اینستاگرام
مطالعه قوانین مربوط به حریم خصوصی نرم افزارهایی که از آنها استفاده می کنیم از اهمیت بسزایی برخوردار است. با این وجود در بسیاری از مواقع عدم تسلط کاربران به زبان انگلیسی و طولانی بودن متن مذکور موجب عدم توجه به نکات ذکر شده در آن می شود.
فاجعه دفاع سایبری در آمریکا
کیث الکساندر، مدیر سابق آژانس امنیت ملی آمریکا، در صحبتهایی، فرایند امنیت سایبری و دفاع سایبری در آمریکا را، فرایندی وحشتناک و نامناسب قلمداد کرد و خواهان رسیدگی به این موضوع شد.این مقام سابق آژانس امنیت ملی در دولتهای اوباما و جورج بوش، معتقد است: «قدرت تهاجم سایبری آمریکا، در وضعیت خوبی قرار دارد، اما آمریکا، نیاز دارد تا قابلیتهای دفاع سایبری را ارتقاء داده و در جهت مقابله با تهدیدات روبه رشد، خصوصاً در زمینه صنعت و مشاغل، اقدام مؤثری به عمل بیاورد.»در بخشی از صحبتهای وی در این زمینه آمده است: «طی یک دهه گذشته، سایبر به یک نشانه قدرت ملی تبدیل شده است که هم توسط ما مورداستفاده قرارگرفته و هم مخالفان ما از آن بهرهبرداری کردهاند. ما نیاز به یک معماری دفاعی داریم که به صنعت، اجازه دفاع از خودش را بدهد و به دولت اجازه بدهد که ورود کرده و به صنعت یاری برساند.»این مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا، دراینباره معتقد است که یک سامانه در لحظه موردنیاز است تا بتواند علاوه بر رصد حملات سایبری، آنها را مسدود سازد.وی ادامه داد: «دقیقاً همان چیزی که ما سرمایه خودمان را روی آن قرار دادهایم، بزرگترین آسیبپذیری ما نیز شده است. ما باید دفاع خود را ترمیم کنیم.»
الکساندر تأکید کرد که نباید به گروههای تروریستی نظیر داعش، اجازه استفاده از نرمافزارهای شبکه اجتماعی را برای استخدام نیروها و اشتراک اطلاعات خود، داد. رئیس سابق NSA، در جملهای تأملبرانگیز گفت: «ما اینترنت را از آنها خواهیم گرفت. آزادی بیان برای ما است، نه برای انسانهای بد.»موضوع دیگری که الکساندر در رابطه با آن صحبت کرد، اتهامات اخیری بود که در این رابطه، متوجه کره شمالی شده است. این مقام اطلاعاتی آمریکایی در این رابطه گفت: «میشود بر سر موضوع کره شمالی و سایر کشورهایی که وارد تنش با ما شدهاند، شرط بست که این کشورها، از فضای سایبری علیه ما استفاده میکنند.»البته الکساندر، در مورد مدیریت کنونی آمریکا در فضای سایبری، بر این موضوع تأکید کرد که مدیران کنونی آمریکا، تمایل دارند تا بیشتر عمل کنند تا همانند سایرین، به حرف زدن بپردازند.