کاهش وزن و افزایش چربی خون به علت بدخوری و پُرخوری در ماه رمضان
کاهش وزن و افزایش چربی خون به علت بدخوری و پُرخوری در ماه رمضان
بسیاری از افراد طی این ماه به لحاظ تغذیه دچار بد خوری و یا پُرخوری شده و در تغذیه افراط میکنند به گونه ای که ممکن است، حتی وزن فردی کاهش یافته، اما میزان چربی خونش افزایش یابد، بنابراین علت اصلی این مشکلات افراط در مصرف شیرینی جات است چون شیرینی جات، مواد قندی و چربیها، به راحتی سلامت مصرف کنندگان را با خطر مواجه میکند. بنابراین باید از مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ کرده به شدت خودداری کرد، چون برخلاف آنچه که مردم گمان میکنند که طی ماه رمضان به واسطه روزه گرفتن وزن افراد کم میگردد و همچنین افرادی که دچار چربی خون بالا هستند، چربی خون آنها کاهش مییابد، در بسیاری از موارد مشاهده شده که پس از ماه رمضان نه تنها باعث کاهش وزن نشده، بلکه موجب افزایش وزن و چربیهم میشود.
مصرف زیاد مواد غذایی چرب هنگام افطار باعث بی اشتهایی در هنگام سحر میشود، چون هضم چربیها در بدن نیازمند مدت زمان طولانیتراست، استفاده از خوراکیها و مواد غذایی تا دیر وقت و به تأخیر انداختن زمان خواب، موجب بی اشتهایی و بی حوصلگیهنگام سحر میشود، بنابراین اگر وعده افطار به صورت مناسب مصرف شود مشکلی برای وعده سحر ایجاد نخواهد شد.
اگر روزه به شیوه مناسب انجام نشود یعنی رژیم غذایی به گونه ای باشد که کالری بیش از حد ممکن وارد بدن شود، به طور حتم به بدن آسیب میرسد. بنابراین اگر روزه داری به شیوه صحیح انجام شده باشد، میتواند با کاهش کالری در بدن، نوع خوب کلسترول یا HDL را در بدن افزایش داده و موجب کاهش کلسترول بد یا LDL شود. در غیر این صورت کلسترول بد خون افزایش مییابد.