روزه چاقتان نکند!
روزه چاقتان نکند!
روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان علاوه بر آثار روحي و معنوي، اثرات جسماني ارزشمندي دارد.اما بدون شک زماني مي توان از تاثيرات مثبت روزه بيشتر بهره مند شد که تغذيه در هنگام افطار و سحر منطبق با يک رژيم متعادل و متنوع باشد.اين روزها سفره هاي سحري و افطار خيلي ها با انواع غذاهاي چرب و شيرين مثل حلوا، کاچي، خرما، شله زرد، شيربرنج چرب و شيرين و بالاخره ،زولبيا و باميه رنگين مي شود.نتيجه اينکه پس از يک ماه روزه داري نه تنها وزن کم نمي کنيم بلکه با چند کيلو اضافه وزن مجدداً به رژيم غذايي معمول خود بر مي گرديم و روند چاقي و اضافه وزن را با الگوي غذايي غلط هم چنان دنبال مي کنيم.
سود بردن از معنويات ماه مبارک رمضان نيز بدون توجه به اصول بهداشتي و سلامت جسمي به سختي به دست مي آيد؛ خصوصاً که فوايد جسمي روزه برکسي پوشيده نيست.با برنامه ريزي درست براي تغذيه و مصرف صحيح مواد غذايي در اين ماه و پرهيز از زياده روي در خوردن مي توان از برکات معنوي اين ماه سود جست و فوايد بهداشتي روزه را به دست آورد.يکي از مهم ترين فوايد روزه داري بهبود وضعيت بدن و تناسب اندام است که با سوخت بافت چربي و کاهش انرژي دريافتي ميسر مي شود بنابراين در صورتي که فرد روزه دار توصيه هاي تغذيه اي را رعايت کند، به طور طبيعي بعد از ماه رمضان، به دليل کاهش چربي هاي بدن بايد تا چند کيلو گرم کاهش وزن پيدا کند.در سال هاي اخير به دليل عادات و رفتارهاي غلط غذايي ،روزه داري نه تنها موجب کاهش وزن نمي شود بلکه تهيه انواع و اقسام خوراکي ها و شيريني هاي مختلف در افطاري ها در کنار از بين بردن اثرات معنوي روزه با اسراف و پرخوري سرانجام اضافه وزن و چاقي را به ارمغان مي آورد.
مي دانيد که چاقي با ذخيره بيش از حد انرژي به صورت چربي تعريف مي شود.اين مشکل در اثر عدم تعادل بين انرژي دريافتي و انرژي مصرفي به وجود مي آيد.باز هم مطلع ايد که چاقي از عوامل زمينه ساز بيماري هاي مزمن مانند فشارخون، اختلالات چربي هاي خون، ديابت نوع 2، بيماري هاي قلبي عروقي و بعضي از انواع سرطان ها است.
بنابراين آيا بهتر نيست به جاي مصرف بي رويه انواع شيريني هاي سنتي و مدرن در ماه مبارک، رمضان که جز چاقي و اضافه وزن سودي ندارد، مردم براي مصرف غذاهاي سالم تر مثل سبزي، ميوه، شير و مواد لبني تشويق و حمايت شوند؟اميدوارم وزارت محترم بازرگاني هم سبد کالاي ويژه ماه رمضان را به جاي مواد غذايي چرب و شيرين، بيشتر با اقلامي مثل مواد پروتئيني، شير و مواد لبني و اقلام غذايي سالم تر پرکند تا هم وطنان عزيزمان از فوايد جسمي روزه داري در اين ماه مبارک هم، بهره مند شوند.