مقام معظم رهبری: «بارها به مسئولان، عمومی و خصوصی تذکر دادهام اما الگوی مصرف اصلاح نشده است؛این بچه بازیهای داخل خیابانها -که بچه پولدارهای نوکیسه با آن خودروهای کذایی می آیند دائما راه می روند٬دائما رژه می روند٬دائما پز می دهند - به همین خاطر است.اصلاح الگوی مصرف؛ این را باید از کودکی به جوان و نوجوان یاد داد.»۹۵/۲/۱۳
و اما ظهور پدیده نوکیسگی در جامعه…
نوکیسگی به مفهوم نمایش دارایی و برخورداری از ثروت وهمچنین تظاهر به دارایی ها به هرقیمتی است. پدیدهای که شاید بررسی میدانی مشخصی درباره آن صورت نگرفته و با آمارها نمیتوان گفت که شاخص آن افزایش پیدا کرده، اما با اتکا به آنچه در جامعه دیده می شود؛ اصل وقوع آن غیرقابل انکار است.در پدیده نوکیسگی برخی افراد به این نتیجه می رسند که بهتر است با گزافهگویی درباره سطح دارایی و نمایش برخورداری از ثروت، زندگی خود را به شکل غیرواقعی به نمایش بگذارند.این افراد با این نوع چهرهنمایی و رفتار در فضای اجتماعی، احساس میکنند که به مطلوبهای خود رسیده و میتوانند برداشتهای سودجویانه خود را داشته باشند. اینچنین است که فراگیری نوکیسگی، پدیدهای بسیار خطرناک و نگرانکننده است.اين فراگيري ميتواند از نظر فرهنگي تاثيرات مخربي داشته باشد و اخلاق اجتماعي را تغيير دهد. زیرا به شكل اپيدميك بر اقشار مختلف جامعه تاثير ميگذارد و باعث ميشود پس از مدتي به جاي ارزشهاي واقعي، بخشي از جامعه با اتكا به ارزشهاي غيرواقعي و حتي دروغين، امور زندگي خود را پيش ببرند و ارزشهاي غيرواقعي به جاي ارزشهاي واقعي بنشيند.
کوتاه سخن اینکه پدیده نوکیسگی، بیماری خطرناکی برای جامعه است و گسترش آن به نفع هیچکس نیست و برای درمان ان نیز باید چاره ای اندیشید.