10 ربیع الاول ، ازدواج پیامبر اسلام(ص) و حضرت خدیجه (س)
10 ربیع الاول ، ازدواج پیامبر اسلام(ص) و حضرت خدیجه (س)
پيامبر(ص) :‹‹ اسلام با شمشير علي(ع)و مال خديجه(س) بر پا و استوار شد واستقامت يافت.››
پیامبر 15 سال قبل ازبعثت با حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها) ازدواج نمودند.(1) از احادیث شیعه و اخبار عامه معلوم می شود که حضرت خدیجه (سلام الله علیها)بنت خویلد بن اسد، درعلم و اطلاع به کتب آن زمان معروف بوده است. او از زنان قریش، علاوه برکثرت اموال و املاک و تجاراتی که داشت، به عقل و کیاست نیز مزیت داشت و در آن زمان او را طاهره، مبارکه، سیده نسوان و ملکه بطحاء می گفتند. او ازکسانی بود که انتظار قدوم پیامبر(صلی الله علیه وآله) را می کشید و همیشه ازعلما علائم نبوت آن حضرت را جویا می شد.
افراد زیادی مانند عقبه بن ابی معیط و ابن ابی شهاب که هر یک چهارصد کنیز و غلام و خدمتکار داشتند، و ابو جهل و ابوسفیان و دیگر بزرگان عرب آن روز به خواستگاری آن حضرت آمدند؛ ولی آن حضرت قبول نفرمودند و هیچ شوهری اختیار نکردند و باکره و عذراء تا سرانجام خودشان در سن 25 یا 28 سالگی پیشنهاد ازدواج به پیامبر (صلی الله علیه وآله) دادند و این ازدواج مبارک با آداب و مراسم خاصی انجام شد.
حضرت خدیجه (سلام الله علیها) 24 سال و یک ماه با پیامبر(صلی الله علیه وآله) زندگی کرد، و تا آن حضرت زنده بود پیامبر(صلی الله علیه وآله) همسر دیگری اختیار نفرمود. همچنین حضرت خدیجه (سلام الله علیها) جمیع اموال خود را به پیامبر (صلی الله علیه وآله) واگذار کرد.
روایتی از عايشه ، زوجه پيامبر ( ص ) ، در عظمت حضرت خدیجه (س) : ” احترام هيچ يك از زنان به پايه حرمت و عزت خديجه نمي رسيد . رسول الله ( ص ) پيوسته از او به نيكی ياد مي كرد و به حدی او را محترم مي شمرد كه گويا زنی مانند خديجه نبوده است ” .
عايشه سپس نقل مي كند : روزی به پيغمبر ( ص ) گفتم : خديجه پير زنی بيش نبوده و خداوند بهتر از او را به تو عطا كرده است. پيغمبر(ص) سخت برآشفت به طوری كه رگ پيشاني اش برآمد . سپس فرمود : به خدا سوگند بهتر از خديجه كسی برای من نبود . روزی كه همه مردم كافر و بت پرست بودند ، او به من ايمان آورد.روزی كه همه مرا به جادوگری و دروغگويی نسبت مي دادند ، او مرا تصديق كرد ، روزی كه همه از من روی مي گردانيدند ، خديجه تمام اموال خود را در اختيار من گذاشت و آنها را در راه من بی دريغ خرج
كرد خداوند از او دختری به من بخشيد كه مظهر پاكی و عفت و تقوا بود . عايشه مي گويد : با خود گفتم ديگر از خديجه به بدي نام نخواهم برد. عايشه مي گويد:‹‹من در مورد زنان پيامبر از هيچ كدام به اندازه خديجه حساس نبودم زيرا پيامبر مرتب از او تعريف مي كرد و من هرگز او را نديده بودم..