همرزمان حسین علیهالسلام | سلاح اشک
حضرت آیتالله خامنهای: چرا مسئلهى گریهى حسابشده، گریهى درازمدّت و طولانى در خاندان پیامبر اتّفاق افتاد؟ گریهی حضرت زهرا (علیهاالسّلام)، گریهای حسابشده و طولانیمدت بود. دختر پیغمبر (صلّیاللهعلیهوآله) به یک شکل خاصّی گریه کرده و وضع را به گونهای فراهم آورده که رقبا و مخالفین از آن گریه احساس خطر کردند. گریهی دیگر، گریهى امام سجّاد (علیهالسّلام) است که چهل سال به هر مناسبتى براى حسینبنعلى (علیهماالسّلام) گریه کرده… گریهى سوّم هم گریهاى است که امام باقر (علیهالسّلام) بسى حسابشده و دقیق معیّن و مقرّر کرد. خب، شیعیان ملتفتند؛ خاندان پیغمبر (صلّیاللهعلیهوآله) اهل گریه و زارى و ندبه و نوحه نیست. گفتار هفتم، کتاب همرزمان حسین علیهمالسلام.
هیچ کاری را بر قرائت قرآن مقدم نکنید
هیچ کاری را بر خواندن قرآن مقدم نکنید،… هیچ کاری از این واجب تر نیست.
امام خامنهای مدظله العالی
دولت اسلامى شامل همه ى كارگزاران نظام اسلامى است
بیانات سال 84
دولت اسلامی در کلام رهبری
یك نكته در باب دولت اسلامى عرض كنیم. یكى از شعارهاى خوبى كه آقاى رئیس جمهور، هم در دوره ى انتخابات، هم بعد از آن تكرار كردند، مسأله ى دولت اسلامى است.
دولت اسلامى شامل همه ى كارگزاران نظام اسلامى است؛ نه فقط قوهى مجریه؛ یعنى حكومتگران و خدمتگزاران عمومى. اینها باید جهتگیرىها و رفتار اجتماعى و رفتار فردىِ خود و رابطه شان با مردم را با معیارهاى اسلامى تطبیق دهند تا بتوانند به آن اهداف برسند. بعد هم باید آن جهتگیرى ها را در مدّ نگاه خودشان قرار دهند و بسرعت به سمت آن جهتگیرى ها حركت كنند؛ این مىشود دولت اسلامى.
از همان اوان كار، تلاش براى تشكیل دولت اسلامى شروع شد. بعضىها مىگویند شما بعد از 27 سال مىخواهید دولت اسلامى تشكیل دهید؟ نه، تلاش و اقدام براى تشكیل دولت اسلامى از روز اول شروع شد؛ منتها افت و خیز داشته؛ پیشرفت و عقبگرد داشته؛ در جاهایى موفق بودیم، در برههیى موفق نبودیم. بعضى از ماها وسط راه پایمان لغزید؛ بعضى از ماها در اصل هدف مردد شدیم؛ بعضى از ماها نتوانستیم خود را نگه داریم؛ دلبسته ى به رفتارهاى طاغوتى شدیم.
اسم ما كه دولت اسلامى باشد، كافى نیست؛ والّا قبل از ما چند دولت جمهورى اسلامىِ دیگر در منطقهى ما و آفریقا و جاهاى دیگر وجود داشته و الان هم هست. بنابراین اسم ما دولت اسلامى باشد، كافى نیست؛ باید عمل و جهتگیرى ما اسلامى باشد. اگر در اینها اختلال پیدا شد، حركت مستمر و مداوم و پوینده یى كه لازم است تا دولت اسلامى به صورت كامل شكل بگیرد،
اسم ما كه دولت اسلامى باشد، كافى نیست؛ والّا قبل از ما چند دولت جمهورى اسلامىِ دیگر در منطقه ى ما و آفریقا و جاهاى دیگر وجود داشته و الان هم هست.
معناى شعار دولت اسلامى این است كه ما مىخواهیم اعمال فردى، رفتار با مردم، رفتار بین خودمان، و رفتار با نظام هاى بین المللى و نظام سلطه ى امروز جهانى را به معیارها و ضوابط اسلامى نزدیكتر كنیم.
این شعار، بسیار باارزش است؛ انشاءاللَّه به این شعار پایبند بمانید و این تلاش را جدى تر، بى آسیب تر و واقعىتر كنید.
نكتهى دوم: یكى از شعارهاى این دولت، عدالت است. عدالت یقیناً محور انقلاب بود؛ در این شكى نیست. هیچ دولتى هم از اول نیامده صریحاً بگوید من نمى خواهم طبق عدالت رفتار كنم؛ لیكن من باید از آقاى احمدى نژاد تشكر كنم كه ایشان كار جدیدى كردند؛ عدالت محورى را به عنوان یك شعار گذاشتند وسط؛ این كار خیلى بزرگى بود. وقتى كه ایشان تبلیغات انتخاباتى مىكردند، به افراد خانوادهى خودم مىگفتم اگر آقاى احمدىنژاد رأى هم نیاورد، این خدمت بزرگ را به انقلاب كرد كه شعار عدالت محورى را مطرح كرد؛ نگذاشت به فراموشى سپردنِ این شعار بشود یك سنت. این شعار مطرح شد و ذهنها را به خودش متوجه كرد. خوشبختانه مردم هم فهمیدند، خواستند، دوست داشتند و رأى دادند. این كار، كار مهمى است. بنابراین عدالتمحور بودنِ این دولت حرف بزرگى است؛ طرح این شعار به عنوان محور حركت دولت، یك كار جدید است؛ خودش یك تحول است؛ به این پایبند باشید.
وظیفه ى حتمىِ دیگرِ دولت اسلامى، گسترش علم و دانایى است؛ چون دولت اسلامى بدون گسترش علم و دانایى به جایى نخواهد رسید. گسترش آزاداندیشى هم مهم است. واقعاً انسانها باید بتوانند در یك فضاى آزاد فكر كنند. آزادى بیان تابعى از آزادى فكر است. وقتى آزادى فكر بود، به طور طبیعى آزادى بیان هم هست.
مبارزه ى با فساد، یكى دیگر از وظایف بسیار مهم است. من دربارهى مبارزهى با فساد اینقدر در صحبتهاى عمومى و خصوصى حرف زده ام كه فكر مى كنم تكرارى است. البته بحمداللَّه اركانى در این دولت هم خودشان به این مسأله كاملاً توجه دارند.
نكتهى بعد، تأمین عزت ملى است. یك ملت اگر احساس عزت كرد، پیشرفت خواهد كرد و خواهد بالید؛ اما اگر توسرى خورد، استعدادها در او خفه خواهد شد.مبارزهى با سلطه هم یكى از وظایف دولت اسلامى است.
مطلب دیگرى كه عرض مىكنم، این است كه كارى كنید خدمترسانى شما محسوس شود. واقعاً گاهى اوقات دولتها سرمایه گذارى هایى كردند كه خیلى هم كلان نبوده؛ اما اثرش را مردم در مقابل چشمشان دیدند. در كنار این، نظام پاسخگویى را براى خودتان متحتّم بدانید.
توصیه ى دیگر، كار جمعى و متوازن است. نكته ى بعد، توجه به ساده زیستى است. یكى از شعارهاى خوب آقاى احمدى نژاد مسأله ى ساده زیستى است
برادران عزیز و خواهران عزیز! بارتان سنگین و كارتان دشوار است. اگر خوب عمل كنید، اجرتان دو برابر است؛ اما اگر خداى نكرده بد عمل كنید، مؤاخذهتان هم د و برابر است
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در دیدار رئیس جمهور و هیأت وزیران - 1384/6/8
هشت سنت غلط ازدواج
از نگاه رهبر انقلاب
هشت سنت غلط ازدواج
حضرت آیتالله خامنهای در سخنرانیها و مناسبتهای مختلف به آسیبشناسی مشکلات فراروی جوانان برای ازدواج پرداختهاند.
ایشان معتقدند موانع «فرهنگی»، بخش قابل توجهی از این مشکل اجتماعی را به خود اختصاص داده است و جوانان، خانوادهها و مسئولان مربوط باید در جهت رفع این موانع تلاش کنند. ایشان در آخرین اظهار نظر رسمی دربارهی این موضوع در دیدار دانشجویی ماه رمضان امسال فرمودند: «بعضى از تصورات و سنتهاى غلط در مورد ازدواج وجود دارد که اینها دستوپاگیر است، مانع از رواج ازدواج جوانها است؛ این سنتها را باید عملاً نقض کرد. شما که جوانید، مطالبهگرید، پرنشاطید، پیشنهادکنندهى نقض خیلى از عادتها و سنتها هستید، به نظر من این سنتهاى غلطى را هم که در زمینهى ازدواج وجود دارد، بایستى شماها نقض کنید.»
جدول و متن زیر به هشت مورد از این سنتهای غلط که مورد تصریح رهبر انقلاب اسلامی قرار گرفته، میپردازد:
۱. مهریه سنگین
کسانی که مهریهی بالا برای خانمشان قرار میدهند، به جامعه ضرر میزنند. خیلی از دخترها توی خانه میمانند، خیلی از پسرها بیزن میمانند، بهخاطر اینکه این چیزها وقتی در جامعه رسم شد، سنت و عادت شد، به جای «مَهرُ السّنّة»، به جای اینکه مهر پیغمبر (صلیاللهعلیهوآله) سنت باشد، وقتی مهر جاهلی سنت شد، اوضاع، اوضاع جاهلی خواهد شد.
خطبهی عقد ۱۳۷۷/۸/۱۱
مهریهی سنگین مال دوران جاهلیت است. پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) آن را منسوخ کرد. پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) از یک خانوادهی اعیانی است. خانوادهی پیغمبر (صلیاللهعلیهوآله)، تقریباً اعیانیترین خانوادهی قریش بودند. خود ایشان هم که رئیس و رهبر این جامعه است. چه اشکالی داشت دختر به آن خوبی که بهترین دختران عالم است و خدای متعال او را «سیدة النّساء العالمین» قرار داد «مِن الاَوّلینَ و الآخِرین»، با بهترین پسرهای عالم که مولای متقیان است میخواهند ازدواج کنند، مهریهی ایشان زیاد باشد؟ چرا ایشان آمدند و این مهریهی کم را قرار دادند که اسمش «مَهرُ السُّنَّة» است.
خطبهی عقد ۱۳۷۴/۲/۲۸
مهریه هر چه کمتر باشد، به طبیعت ازدواج نزدیکتر است، چون طبیعت ازدواج معامله که نیست، خرید و فروش که نیست، اجاره دادن که نیست، زندگی دو انسان است. این ارتباطی به مسائل مالی ندارد. ولی شارع مقدس یک مهریهای را معین کرده که باید یک چیزی باشد. اما نباید سنگین باشد. بایستی عادی باشد جوری باشد که همه بتوانند انجام دهند.
خطبهی عقد ۱۳۷۴/۵/۱۸
بعضی خیال میکنند مهریهی سنگین به حفظ پیوند زناشویی کمک میکند. این خطاست. اشتباه است. اگر خدای ناکرده این زن و شوهر نااهل باشند، مهریهی سنگین هیچ معجزهای نمیتواند بکند.
خطبهی عقد ۱۳۷۵/۵/۱۱
بعضی از خانوادههای طرف عروس میگویند که ما مهریهی آنقدر بالا نمیخواهیم ولی خانوادهی داماد برای پز دادن و تفاخر میگویند نه نمیشود! چند میلیون یا فلانقدر. خب اینها همه دوری از اسلام است. هیچ کس با مهریهی بالا خوشبخت نشد. اینهایی که خیال میکنند اگر مهریه نباشد ازدواج دخترشان متزلزل خواهد شد، اینها اشتباه میکنند. ازدواج اگر چنانچه با محبت بود، با وضعیت درست بود، بیمهریه هم متزلزل نمیشود. ولی اگر چنانچه بر مبنای خباثت و زرنگی و کلاهبرداری و فریب و این چیزها بود، مهریه هر چقدر هم که زیاد باشد، مرد بدجنس زورگو، کاری خواهد کرد که بتواند از زیر بار این مهریه هم فرار کند.
خطبهی عقد ۱۳۷۵/۹/۴
من از مردم سراسر کشور خواهش میکنم که آن قدر مهریهها را زیاد نکنند. این سنت جاهلی است. این کاری است که خدا و رسول (صلیاللهعلیهوآله) در این زمان بخصوص، از آن راضی نیستند. نمیگوییم حرام است. نمیگوییم ازدواج باطل است. اما خلاف سنت پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) و اولاد ایشان و ائمهی هدی (علیهمالسلام) و بزرگان اسلام است. خلاف روش اینهاست و بهخصوص در زمان ما که کشور احتیاج دارد به اینکه همهی کارهای صحیح، آسان شود، هیچ مصلحت نیست که بعضی ازدواجها را اینطور مشکل کنند.
خطبهی عقد
پشتكار كرهايها و تحسين مقام معظم رهبري
نظر جالب سفير كره جنوبي
ايرانيها را با سریالهایمان به کره نزدیک کردهایم!پشتكار كرهايها و تحسين مقام معظم رهبري
سفير كره جنوبي در مصاحبهاي مطبوعاتي، با اشاره به صادرات سريال از اين كشور به ايران و ديگر كشورهاي خاورميانه، صنعت سريالسازي كره را در خدمت معرفي فرهنگ و تمدن اين كشور عنوان كرد.سفير كره جنوبي در مصاحبهاي مطبوعاتي، با اشاره به صادرات سريال از اين كشور به ايران و ديگر كشورهاي خاورميانه، صنعت سريالسازي كره را در خدمت معرفي فرهنگ و تمدن اين كشور عنوان كرد.سريالهاي كرهاي گرچه مانند سابق در تلويزيون حكمفرمايي ندارند اما هيچ وقت هم از كنداكتور پخش سريالهاي تلويزيوني حذف نشدهاند.
تبليغ فرهنگي كره در سريالها
هنوز هم ميتوان سريالهاي توليد شده در كره را جزو محبوبترين مجموعههاي پخش شده در يك دهه اخير تلويزيون ايران دانست.از «افسانه جومونگ» و «جواهري در قصر» كه در بين مردم با نام «يانگوم» شناخته ميشد گرفته تا انواع و اقسام سريالهاي تاريخي كره همگي با موضوع تمدن كشور كره از تلويزيون پخش شدهاند؛ موضوعي كه كرهايها خيلي از آن راضياند و سفير اين كشور در ايران نتوانسته است خوشحالياش را از اين موضوع پنهان كند.
كيم سئونگ هو ميگويد: ما معروفترين سريالها را به ايران ميآوريم تا آنها با فرهنگ ما آشنايي پيدا كنند، ضمن آنكه از طريق صنعت سريالسازي، فرهنگ و تمدن خود را تبليغ ميكنيم و از همين مسير هم ايرانيها به فرهنگ و تمدن ما نزديك شدند.وي به صنعتي شدن سريالسازي در كشورش اشاره ميكند و تأكيد دارد كه «در سالهاي اخير چند شركت سريالسازي به كار اضافه شده زيرا اين صنعت در كشور ما صنعتي رشديافته تلقي ميشود كه با توجه به ارتقاي كشور كره، نياز است اين مسير تداوم داشته باشد.»
سفير كره در بخشي از مصاحبهاش ميگويد: تماشاگران كرهاي كه با فرهنگ ايران هيچ آشنايي ندارند، فيلم و سينماي ايران را دوست دارند و اين خود يك نشانه است كه اثبات ميكند تفاوت فرهنگها مانعي براي تبادل توليدات فرهنگي نيست.هجوم سريالهاي كرهاي به تلويزيون ايران، گرچه نميتواند معناي تهاجم فرهنگي داشته باشد، اما نكتهاي در آن هويدا است و آن تأثيرپذيري جامعه ايراني از افسانههاي كرهاي است.
پشتكار كرهايها و تحسين مقام معظم رهبري توجه به فرهنگ كره، همان طور كه سفير اين كشور اشاره كرده است، بخشي از اين تأثيرپذيري را شامل ميشود. هرچقدر سريالهاي كرهاي بيشتر در ايران يا ديگر كشورها ديده شود، كرهايها به هدف فرهنگيشان در معرفي تمدن كشورشان بيشتر نزديك ميشوند؛ اقدامي كه حتي تحسين مقام معظم رهبري را نيز در پي داشته است.ايشان در ديدار دستاندركاران يادوارههاي شهدا، به موضوع توجه سينماي ايران به شهدا اشاره ميكنند و خواستار پرداختن به قهرمانان دوران دفاع مقدس ميشوند و به كشور كره به عنوان نمونهاي از پرداختن به اسطورهها و جنبه قهرمانپروري سريالهاي كرهاي اشاره ميكنند و ميگويند: «شما مىبينيد كه اين حضرات كرهاىها – من از كار اينها خوشم مىآيد – تاريخ ندارند، بنابراين ميگويند «افسانه جومونگ»، افسانه فلان. يعنى از اوّل حساب را تسويه ميكنند؛ [ميگويند] افسانه است، واقعيت نيست.يكچيزى در مىآورند، يك تاريخ براى گذشته خودشان درست ميكنند، كه وقتى يك جوان كرهاى به اين فداكارىها و به اين شجاعتها و به اين كارهاى عجيب غريبِ سينمايى نگاه ميكند، خب احساس هيجان ميكند، احساس هويت ميكند، احساس افتخار ميكند. ما اينها را در واقعيت زندگى خودمان داريم، اتّفاق افتاده، پيش آمده، چرا از اينها استفاده نميكنيم؟ بهنظر من يك قصور بزرگى– نميگوييم تقصير؛ لااقل قصور بزرگى – اتّفاق افتاده است، بايد جبران بشود. بهنظر من ما 50سال ديگر هم بايستى درباره دفاع مقدّس بنويسيم، بگوييم، توصيف كنيم، تشريح كنيم، انواع و اقسام هنرها را به خدمت بگيريم، براى اينكه اين حادثه عظيم را تبيينكنيم.»
«نه» دانشمند وطنپرست به دعوتنامههای اروپایی
دیروز یکم مرداد مصادف بودبا ششمین سالگرد شهادت شهید راه علمی کشور «داریوش رضایینژاد»؛ شهیدی که در سی و چهار سالگی توسط عوامل مزدور به شهادت رسید.
شهید داریوش رضایینژاد متولد 20 بهمن 1356 در شهرستان آبدانان از شهرستانهای استان ایلام بود؛ او از همان دوران کودکی در سخن گفتن و اعمالی که انجام میداد، نبوغ خود را به نزدیکان و اطرافیانش نشان داد؛ وی به دلیل آنکه جُثه ظریف و کوچکتری نسبت به همسن و سالانش داشت همراه با متولدین 1357 وارد مدرسه شد؛ شهید رضایینژاد کلاس سوم ابتدایی را در تابستان گذراند و در تمام سالهای دوره ابتدایی شاگرد اول و نماینده کلاس بود.
شهید رضایینژاد در دوره راهنمایی با توجه به ظرفیت هوشی بسیار بالایی که داشت، مقطع دوم را نیز در تابستان گذراند و با توجه به این سرعت بالا در کسب مدارج علمی توانست پیش از همکلاسیهای خود دوره متوسطه را به پایان برساند و در تیرماه 1373 دیپلم خود را در رشته ریاضی دریافت کند؛ او در همان مقطع زمانی چندین بار در مسابقات علمی استان ایلام مقام اول را کسب کرد.
شهید رضایینژاد در مهر ماه 1373 در گرایش قدرت رشته مهندسی برق در دانشگاه پذیرفته شد؛ او با وجود پذیرش در بسیاری از رشتههای مهندسی در دانشگاههای معتبر تهران، اصفهان و شیراز، بنابر انتخاب خود وارد دانشگاه صنعتی مالکاشتر اصفهان شد.
او با وجود نبوغ ذاتی در امور کارگاهی و آزمایشگاهی که از ویژگیهای تمامی نوابغ و مخترعان است، در تحصیل و پذیرش و اجرای آکادمیک نیز بسیار منظم و کوشا بود؛ به نحوی که ضمن فراگیری و کسب تجربه در رشته خود، در زمینه استفاده از رایانه و علوم کامپیوتری نیز تواناییهای بسیاری را از خود نشان میداد؛ سرانجام وی در مدت هفت ترم و با رتبه اول به عنوان دانشجوی برتر دانشگاه فارغالتحصیل شد.
شهید رضایینژاد به محض فارغ التحصیلی به عنوان پژوهشگر در مراکز مهم تحقیقاتی و علمی کشور مشغول به کار شد؛ او در همان نخستین سال شروع به کار، در آزمون کارشناسی ارشد سال 1378 در رشته مهندسی برق، گرایش قدرت، در دانشگاه دولتی ارومیه پذیرفته و مشغول به ادامه تحصیل در دوره کارشناسی ارشد شد. وی در تیر ماه سال 1379 ازدواج کرد و صاحب یک فرزند دختر به اسم آرمیتا شد.
شهید رضایینژاد در طول خدمت پربار خود، چندین مقاله برتر را در حوزه تخصصی خود نگارش و بسیاری از طرحهای تحقیقاتی را رهبری و اجرا کرد؛ او مسئول اجرای بسیاری از طرحهای تحقیقاتی در دانشگاههای تهران، شهید بهشتی و خواجه نصیرالدین طوسی بود.
او در پی همین فعالیتهای علمی، از چندین دانشگاه اروپایی جهت ادامه تحصیل و فعالیت پژوهشی نامه دعوت دریافت کرد. اما این دانشمند وطندوست، بهرغم همه این فرصتها به واسطه عشق به این آب وخاک و روحیات خاص خود که همیشه خود را نمونه یک ایرانی وطن پرست می دانست، به همه آنها نه گفت.
شهید رضایینژاد در سال 1390 با قبولی در تمام مراحل آزمون دکترا در دانشگاه خواجه نصرالدین طوسی پذیرفته شد اما فرصت به پایان رساندن این مقطع تحصیلی مهیا نشد و در تاریخ 1 مرداد سال 1390 در مقابل دیدگان همسر و فرزند خود در خودروی شخصیاش، توسط عوامل مزدور وابسته به سرویسهای جاسوسی به شهادت رسید.
حجتالاسلام حیدر مصلحی وزیر اطلاعات دولت دهم، در روز اولین سالگرد شهادت شهید رضایینژاد، از دستگیری بیش از 30 نفر در پرونده شهادت این شهید راه علمی کشور خبر داد و گفت: دو شبکه تروریستی در داخل کشور با همراهی و طراحی سرویسهای جاسوسی دنیا و منطقه، اقدامات خود را انجام دادند.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دو مقطع زمانی در سالهای 90 و 93 جملاتی را در رابطه با «شجاعت» و «کار بسیجیوار» این شهید علمی کشور بیان کردند؛ معظمله در 14 بهمن 1390 فرمودند «شهید عزیز اخیر ما، مصطفی احمدی روشن، شهیدی که شهادتش دل ما را سوزاند، یا آن شهید جوان قبلی، شهید رضایینژاد؛ اینها دو تا جوان، دانشمند، سی و دو سه ساله بودند؛ امام را درک نکردند، جنگ را درک نکردند، دوران انقلاب را درک نکردند، اما اینجور با شجاعت، با شهامت درس میخوانند، تحصیلات میکنند، مقامات عالی را طی میکنند؛ میدانند و میفهمند هم که مورد تهدیدند، اما میروند.»ایشان در ششم آذر سال 93 نیز گفتند «شهید رضایىنژاد، علىمحمّدى، احمدى روشن، اینها نخبگانى بودند در وادى علم و تحقیق که بسیجىوار کار کردند.»
آمریکاییها نمیتوانند به ما سیلی بزنند،ما به آنها سیلی خواهیم زد
آمریکاییها نمیتوانند به ما سیلی بزنند /ما به آنها سیلی خواهیم زد
حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر دیروز (یکشنبه) در دیدار جمعی از خانوادههای شهدای مدافع حرم و شهدای مرزبان، با تأکید بر اینکه شهدا حق حیات بر این کشور دارند و همه مردم و مسئولان باید خود را زیر بار منت شهدا و خانواده شهدا بدانند، به سخنان خصمانه و تهدیدآمیز اخیر مقامات آمریکایی اشاره کردند و با گزافه خواندن آن، گفتند: دولتمردان آمریکایی از ابتدای پیروزی انقلاب همواره به دنبال تغییر نظام جمهوری اسلامی بودهاند اما نخواهند توانست به ملت ایران سیلی بزنند بلکه این ملت است که به آنها سیلی خواهد زد.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای در ابتدای این دیدار، مفهوم «شهادت» را مقولهای عمیق و دارای معانی بلند و یک معامله پرسود با خداوند متعال خواندند و افزودند: شهادت یک «مرگ تاجرانه» است و در این معامله، خداوند جان انسان را که ضایعشدنی و از بینرفتنی است، در مقابل سعادت ابدی خریداری میکند و شهید به مقامی میرسد که قدرت شفاعت پیدا میکند.
ایشان، صبر و استقامت خانواده شهدا در مصیبت از دست دادن نزدیکترین افراد خود را، یک ارزش بسیار والا دانستند و خاطرنشان کردند: عوامل اصلی حفظ انقلاب اسلامی و قدرت آن، مفاهیم و ارزشهای عظیمی همچون «شهادت، جهاد و صبر و استقامت خانوادههای شهدا» است و دشمن تلاش دارد تا این ارزشها را از جامعه بگیرد و متأسفانه برخی نیز در این چارچوب قلمفرسایی میکنند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به بقای نظام اسلامی با وجود مواجهه با دشمنیهای سخت، گفتند: گزافهگوییهای رئیسجمهور آمریکا موضوع جدیدی نیست زیرا نظام اسلامی از ابتدا با توطئههای گوناگونی مواجه بوده است اما بدخواهان ملت ایران هیچ غلطی نتوانستهاند بکنند.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای تأکید کردند:این انقلاب و نظامی که به وجود آمد، این از اول با دشمنیهای سخت مواجه بود. حالا به این هارتوهورتهای این بابایی که تازه آمده در آمریکا نگاه نکنید؛ اینها جدید نیست؛ اینها از اول بود؛ حالا زبانها و لحنهایشان فرق میکند. از روز اول این هارتوهورتها علیه جمهوری اسلامی بوده تا امروز؛ قریب چهل سال است؛ هیچ غلطی نتوانستند بکنند.
آن زمانی که نظام اسلامی یک نهال تازهروییده و نحیف بود، نتوانستند به آن آسیبی برسانند، چه برسد به اکنون که این نظام به یک درخت تناور تبدیل شده است.
ایشان با اشاره به سخنان اخیر مقامات آمریکایی مبنی بر تلاش برای تغییر نظام اسلامی خطاب به آنها گفتند: در طول ۳۸ سال گذشته، چه زمانی بوده که شما نمیخواستید نظام اسلامی را تغییر دهید، اما همواره سرتان به سنگ خورده است و از این پس هم همینگونه خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی، مقامات جدید کاخ سفید را بیتجربه و تازهکار خواندند و تأکید کردند: این افراد بیتجربه، ملت و مسئولان ایران را نشناختهاند و هنگامی که تو دهنی بخورند، آن زمان متوجه خواهند شد، حساب و کتاب چیست!
حضرت آیتالله العظمی خامنهای افزودند: سردمداران آمریکا، از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در تلاش برای ساقط کردن نظام جمهوری اسلامی ایران بودند، اما کسانی که چنین حسرتی داشتند، این آرزو را به گور بردند و از این پس نیز همینگونه خواهد بود.
ایشان تأکید کردند: همه اعم از دشمنان، دوستان با اخلاص و دوستانی که برخی مواقع دلشان میلرزد، بدانند جمهوری اسلامی مستحکم و با اقتدار کامل ایستاده و دشمنان نمیتوانند به ملت ایران سیلی بزنند بلکه ملت به آنها سیلی خواهد زد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه ارزش شهدا باید در جامعه معلوم باشد، در تجلیل از نقش شهیدان مدافع حرم گفتند: اگر شهیدان مدافع حرم نبودند، امروز باید با «عناصرِ فتنهگر، خبیث و دشمن اهلبیت(ع)» در شهرهای ایران میجنگیدیم، زیرا آنان قصد داشتند از مرزهای عراق وارد ایران شوند اما جلوی آنها گرفته شد و تار و مار شدند و اکنون نیز در عراق و سوریه بهطور کامل در حال ریشهکن شدن هستند.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای، امنیتِ کنونی کشور را مرهون مدافعان حرم و مدافعان مرزهای ایران دانستند و افزودند: امنیت مرزها و شهرهای کشور به برکت تلاشهای مرزدارانی است که با همه وجود از ایران دفاع، و همچنین از ورود مواد مخدر جلوگیری میکنند، البته این تلاشها بهخوبی دیده نمیشود و مرزداران و شهدای مرزی، مظلوم هستند.
ایشان، شهیدانِ فعالیتهای امنیتی و اطلاعاتی را از جمله دیگر فداکاران در تأمین امنیت و جلوگیری از اقدامات تروریستی و کشتهشدن مردم بیگناه خواندند و گفتند: خدمت به کشور فقط تأمین آب و نان نیست بلکه بالاتر از آن، تأمین امنیت است و شهیدان و مدافعان حرم و مرزها و شهرهای کشور، با تأمین امنیت، حق حیات بر گردن کشور دارند.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای با تأکید بر لزوم قدردانی از شهیدان و خانوادههای آنان، خاطرنشان کردند: همه زیر بار منت شهیدان هستیم و هر کس در جهت فراموش شدن یاد شهیدان یا اهانت و بیاعتنایی به خانوادههای آنان کاری انجام دهد، در واقع به کشور خیانت کرده است.
نظر رهبر انقلاب در مورد بازی های اینترنتی
به گزارش پایگاه خبری فضای مجازی ایران فیمنا؛ یکی از دغدغه های امروزی همه خانواده های ایرانی، تربیت و محیط تربیتی کودکانشان است. بازی ها که یکی از اصلی ترین مشغله کودکان به شمار می رود، بزرگترین فرصت آموزش و تربیت برای فرزندان به حساب می آید. در سال های اخیر کمبود فضای فیزیکی برای کودکان و نوجوانان، تغییر سبک زندگی، تراکم شهری بیش از حد و جذابیت های بصری از جمله عللی است که گرایش به سمت بازی های اینترنتی را سبب شده است.
در همین رابطه رهبر انقلاب در جمع اعضای شورای انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۹۲ در رابطه با بازی های اینترنتی و تهاجم فرهنگی چنین می فرمایند:
“میخواهند برروی ذهن ملت ما و برروی رفتار ملت ما جوان، نوجوان، حتی کودک، اثرگذاری کنند.
این بازیهای اینترنتی و اسباببازیهایی که وارد کشور می شود از جملهی همین است.
این تهاجم فرهنگی به این شکل یک واقعیت است.”
با «ضد آرمان ها» صلح نکنیم
به گزارش عمارنامه، مقام معظم رهبری پیشتر از این گفته بود «بنده اصرار دارم که در زمینه ذکر مبانی اسلامی، آحاد مردم و مسؤولین صریح باشند». حالا رهبر ایران، خود بارزترین مصداق این رفتار است: صریح، بدون رودربایستی و در کمال شجاعت و متانت.
رهبر ایران متولد 1318 خورشیدی است و اینک سن ایشان از 78 سال عبور کرده است. طبیعتاً انسان که به میانسالی و یا کهنسالی می رسد، طبعی محافظه کار و مصلحت جو یافته و می کوشد با ضد آرمان ها، مصالحه کند. اما شگفت اینکه رهبر فرزانه درباره آرمان ها، ذره ای دچار افت یا تحلیل قوا نشده و روز به روز لایه های روشن تری از صراحت انقلابی را آشکار می سازد.
ذکر چند مصداق
امروز، هفدهمین روز خرداد 96 و اینجا حسینیه امام خمینی (ره) است. رهبر انقلاب مثل هر ملاقات دیگر با جوانان، در کمال فرهی، انگیزه، نشاط و صمیمت به سر می برد، بارها می خندد و می خنداند، انگار با این دیدار، عشق کرده و به واسطه آن، جوان درونش، سرفرازی می کند. او می داند جوان انقلابی، اهل یالله بفرماهای الکی و محافظه کاری های سیاستمدارانه نیست.
پس در تخاطب با جوانان، صریح و بی پرده سخن می گوید، هم عفت کلام و هم عقلانیت سیاسی را پاس می دارد، بدون هیچگونه ابهام یا ترس، از مبانی و اختلال های پیش آمده روایت می کند. در سرتاسر بیان او، ذره ای حسابگری یا تردید به چشم نمی آید، و برایش فرقی نمی کند که با این حرف ها به تریج قبای کسی بر خواهد خورد و یا به کسری از ساعت، شبکه های اجتماعی ضد انقلاب، از فحاشی های کودکانه و کینه توزانه پر خواهد شد.
لطفا روی این 8 نمونه از صراحت کلام آیت الله خامنه ای در دیدار با دانشجویان متمرکز شوید و تحلیل بالا را عیارسنجی کنید:
1. ربنای شجریان مسأله پر اولویت کشور نیست. عده ای جای مسائل پر اولویت را با مسائل دسته چندم جابجا می کنند:
«مسأله ی اصلاً بیاعتبارِ بیاهمیت فرعی را، بهعنوان یک مسأله اصلی، درشت می کنند».
ارتباط با قرآن رمز پیشرفت عزتمندانه امت اسلام
مقام معظم رهبری 96/03/06 : ( محفل قرآنی نخستین روز ماه مبارک رمضان )
-در جامعهای که به سمت آرمانها حرکت میکند، هزاران سؤال درباره نوع ارتباطات و رفتار، نوع موضعگیریها و دوستیها و دشمنیها، و نوع برخورد با امور دنیوی پیش میآید که قرآن برای تمام این سؤالات، پاسخ دارد.
- ملت ما ۴۰ سال است که در مقابل یک جبهه قدرتمند مادی که از همه طرف بر او شمشیر کشیده، ایستاده است و این تجربهها نشان میدهد راه «پیشرفت قوی، عزتمندانه و موفق»، ارتباط با قرآن است.
- در راه ایمان باید «قوی، صریح و ثابتقدم» باشید و من اصرار دارم که در بیان مبانی اسلامی، آحاد ملت و مسئولین کشور صراحت داشته باشند.
- خداوند وعده داده است که آینده از آنِ مؤمنان و مجاهدان در راه اوست اما حتی اگر این وعده الهی نیز وجود نداشت، با وجود تجربههای ملت ایران در چهار دهه گذشته، این پیشبینی درست و منطقی بود.
- متأسفانه امروز جامعه اسلامی مانند سایر جوامع دچار مشکل است و افرادی نالایق سرنوشت برخی جوامع اسلامی را در دولتهایی همچون سعودی در دست گرفتهاند….این افراد در ظاهر به قرآن معتقد هستند و حتی میلیونها نسخه از قرآن را منتشر میکنند اما در عمل بر خلاف دستور قرآن، با کفار مأنوس هستند و اموالی را که باید صرف بهبود زندگی مردم خود کنند، تقدیم کفار و دشمنان مردم میکنند.