پرستاری بزرگان
پرستاری بزرگان
یوسفعلیه السلام
یکی از پیامبران که نسبت پرستاری به اوداده شده حضرت یوسفعلیه السلام میباشد، علامهمجلسی در کتاب بحارالانوار آوردهاند:
امام صادقعلیه السلام: یکی از عواملی که موجبشد حضرت یوسفعلیه السلام را فردی نیکوکاربدانند، این بود که در زندان به امر بیماران وپرستاری از آنان اهتمام میروزید و از آنانمراقبت مینمود.
با استناد به این حدیث میتوان بر ارزش وتکریم پرستاری پیبرد. امام صادقعلیه السلام یکیاز عوامل رشد و تعالی حضرت یوسفعلیه السلام رادر مراقبت از بیماران ذکر نموده است.
پیامبرصلی الله علیه وآله
حضرت علیعلیه السلام، گوشهای از پرستاریپیامبرگرامیصلی الله علیه وآله را در شبی که وجود مبارکایشان مبتلا به تب بوده یادآوریمینمایند.
علیعلیه السلام: شبی تب وجودم را فراگرفت وخواب را از من ربود. بدین جهت رسولخداصلی الله علیه وآله تا صبح نیز بیدار بود و شب را بینمن و نماز تقسیم میکرد. پس از نماز نزد منمیآمد و جویای حال من میشد و با نگاهکردن به من از وضعیتبیماریام اطلاعمییافت و شیوه پیامبرصلی الله علیه وآله تا طلوع صبح اینچنین بود. پس از آن که حضرت با اصحابنماز گذاردند در حق من دعا کردند که خدایا!علی را شفا ده و سلامتی بخش که به خاطربیماریاش تا صبح نخوابیدم.
علیعلیه السلام
امام حسینعلیه السلام: چون فاطمه زهراعلیها السلامدخترگرامی رسول خداصلی الله علیه وآله بیمار شد بهعلیعلیه السلام سفارش نمود، بیماری او را پنهانکنند و اجازه ملاقات به کسی ندهند. حضرتاین گونه عمل کرد و خود عهده دار پرستاریاز فاطمهعلیها السلام شد و اسماء ایشان را یاریمیکرد.
فاطمهعلیها السلام
در جنگ احد دندان پیامبراسلامصلی الله علیه وآلهشکست و کلاهخود برسرایشان زخم واردکرد، در آن هنگام فاطمهعلیها السلام خون جراحتپیامبر را میشست و علیعلیه السلام با سپرآبمیآورد، چون فاطمه مشاهده کرد خون بندنمیآید، تکه حصیری را سوزاند و خاکستر آنرا روی زخم گذارد تا خون بند آید.
… گروهی از زنان از جمله فاطمهعلیها السلام وبعضی از زنان پیامبر گرامیصلی الله علیه وآله آب و غذا بردوش حمل میکردند و به مجروحان جنگآب میدادند و آنها را مداوا میکردند.
مریمعلیها السلام
درد و ناراحتی درفاطمه آغاز میشود و اوبیمار میگردد، آنگاهخداوند، حضرت مریم رابرای پرستاری ازحضرتش فرو میفرستد ومریم از ایشان پرستاریمیکند و با فاطمه دربیماریاش انسمیگیرد.
زینبعلیها السلام
علی بن الحسینعلیه السلام:شبی که فردای آن پدرمبه شهادت رسید، مننشسته بودم و عمهامزینب در نزد من بود و ازمن به گونهای نیکوپرستاری میکرد.
رفیده
یکی از اصحاب پیامبر گرامی اسلامصلی الله علیه وآله بهنام سعدبن معاذ جراحتسختی در جنگخندق برداشته بود، به دستور پیامبرصلی الله علیه وآله درمسجد، درخیمه زنی به نام رفیده، سعد راقرار داده و رفیده در این خیمه مجروحانجنگ را مداوا میکرد و به پرستاری و مراقبتاز آنان میپرداخت.
نسیبه
یکی از پرستاران فداکار و نمونه زمانرسول اکرمصلی الله علیه وآله بود. با این که زخمهایزیادی از جنگ احد در بدن داشت، هنگامیکه پیامبرصلی الله علیه وآله فرمان حرکتبه سوی دشمنرا داد، با بستن زخمهای خود تلاش فراوانیکرد که همراه مسلمین شرکت جوید ولیخونریزی فراوان توان رفتن را از او ربودهبود.
ام سلیمه و ام عطیه
انس بن مالک نقل میکند: بعد از جنگاحد علیعلیه السلام را نزد پیامبرصلی الله علیه وآله آوردند، درحالی که شصت و چند زخم و جراحتبر بدنداشت. در این وقت پیامبرصلی الله علیه وآله بهام عطیه وام سلیمه دستور داد زخمهای حضرت رامداوا کنند و زخمهای ایشان چنان بود که ایندو گفتند: به خاطر فراوانی زخمها و خونریزیشدید برجان علیعلیه السلام بیمناک شدیم.