#هفته پژوهش
به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه فاطمیه شهرکرد، مورخ ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۱ نشست پژوهشی با حضور معاون پژوهش استان ، سرکار خانم امیدی برگزار گردید.
سرکار خانم امیدی ضمن تبریک این هفته به تمامی معاونین پژوهشی حوزه و دانشگاه، کسب رتبه اول استانی کتابخانه مدرسه علمیه فاطمیه در تیپ بندی کتب را تبریک گفت و خاطر نشان کرد: هفته پژوهش فرصتی است برای گرامی داشت یاد و خاطر کسانی که در این عرصه تلاش کردند؛ بخصوص علمای اسلام همچون آیتالله دستغیب که آثار ایشان، با زحمت علمی فراوان گرد آوری شده است..
معاون پژوهش استان چهارمحال و بختیاری، اسلام را دین دانایی دانست و گفت: این اهمیتی که اسلام برای علم و دانایی قائل است، در اولین آیه از سوره قلم آیه ۱ مشخص است که خداوند به قلم قسم یاد میکند. برتری مداد علما بر خون شهدا نیز، نشانگر میزان اهمیت دانایی در دین است .
وی افزود: یک پژوهشگر همه تلاش خود را بهکار میبرد تا راه درست و مسیر حقیقت را برای دیگر انسان ها باز کند. اهمیت بحث پژوهش و نقطه آغاز آن، شناساندن راه درست زندگی به دیگران، به واسطه کنکاش و دقیق شدن در مسائل موجود است. برای مُحَقق، پژوهش گامیست مهم برای روشنکردن مسائل مبهم اطراف. امروزه به همان اندازه که علم پیشرفت کرده، ابهامات نیز گسترده شده؛ مسئولیت اصلی پژوهشگران نیز پاسخگویی به این ابهامات است.
سرکار خانم امیدی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر جهاد تبیین، تصریح کرد: تبیین بیانیست که تمام حقایق پیرامون یک موضوع را چنان واضح کند که ابهامی باقی نماند. باید از سطح معمول فراتر رفته و موشکافی ای در شبهات صورت بگیرد .
وی با یادآوری حدیثی از امام صادق (علیه السلام) با این مضمون که عالم به زمان مورد هجوم شبهات قرار نمیگیرد؛ علت این موضوع را چنین بیان کرد: عالم به زمان چون مطابق با علم و مقتضیات روز، وقت برای خواندن و فهمیدن اختصاص داده، از هجوم شبهات در امان است. اتفاقات اخیر موجب نگرانی بسیاری شد اما کسی که عالم به زمان باشد ، در فتنه ها دچار تردید و دو دلی نمیشود .
خانم امیدی تاکید کرد: هدف ما از آمدن به حوزه که فهم عمیق دین و تفقه در آن بود ، میسر نمیشود جز با خوب شنیدن و خوب فراگرفتن در محضر استاد. کلاس درس پایتخت دانش است و قلب مومن عرش خداوند، وقتی پایتخت دانایی و عرش خداوند باهم مقارن شوند، این علم در بهشت حاصل میشود .
وی با اشاره به موضوع وحدت حوزه و دانشگاه تاکید کرد: حوزه و دانشگاه بهترین فرصت کشف فرصت های مختلف همچون تقویت عقل، تربیت بدن، اتخاذ بهترین انتخاب ها و برقراری بهترین ارتباط ها با مراکز علمی وحرفه ای ، کشف بهترین استعداد ها و یافتن بهترین پاسخ ها و… میباشد. فرصت هارا باید دریافت و از آنها به خوبی بهره برد؛ همچنین بر محاسبه نفس نیز اهتمام ورزید چراکه اگر هریک از این ها با معنویت گره نخورد، برکتی نخواهد داشت.