افطار و شام
چای کمرنگ، شیر، خرما، حلوا یا شله زرد، سوپ رقیق، نان و پنیر و سبزی از غذاهای مناسب برای افطار است. بهتر است روزهتان را با خرما و شیر یا چای کم رنگ باز کنید. در نوشیدن مایعات زیادهروی نکنید. مصرف زیاد مایعات هنگام افطار به معده فشار میآورد و باعث سوءهاضمه میشود. کمی استراحت کنید و خوردن بیشتر را به زمان شام موکول کنید.
در وعده افطار مصرف مواد قندی ساده برای بالابردن میزان قند خون لازم است، اما باید مراقب باشید در مصرف مواد قندی زیادهروی نکنید. شاید باور نکنید اما یکی از علتهای افت قند خون بعد از افطار مصرف زیاد مواد قندی است. علتش هم این است که در لحظه افطار قند خون به پایین ترین مقدار رسیده و بعد از خوردن غذا قند خون یکباره بالا میرود.
بدن برای مقابله با افزایش قند خون هورمون انسولین ترشح میکند و این هورمون به فاصله نیم تا یک ساعت بعد از خوردن غذا قند خون را به حالت اولیه میرساند. اما معمولا از آنجایی که قندهای ساده و تصفیه شده در رژیم غذایی ما زیاد است، انسولین زیادی هم ترشح میشود و همین باعث میشود بدن دچار افت قند خون شود. بهتر است شام چند ساعت بعد از افطار میل شود. کارشناسان تغذیه توصیه میکنند افطار و شام را همزمان میل نکنید. این کار به سیستم گوارش فشار وارد میکند.