معرفی یک کتاب نو و ابتکاری در زمینه ....
کتاب «قرار»، تألیف خانم طاهره همیز، استاد و مشاور دانشگاه، فارغالتحصیل رشتهی فقه و حقوق است. ایشان سالهاست در حوزهی مسائل تربیتی و خانواده مشغول به مطالعه و پژوهش است و کتاب حاضر دربرگیرندهی تجربیات و دانش نویسنده از جلسات و مشاورههای مختلف او با افراد گوناگون است.
این کتاب در قالب نگارشی رمان، با هدف پرداختن به نکات مبتلابه جامعهی امروزی به رشتهی تحریر درآمده است و داستان به شکل گفتوگو و دیالوگ بین استاد (خانم همیز) و دو دانشجوی دختر به نامهای فاطمه و سحر است که البته سحر به دنبال یک شکست عاطفی به استاد پناه آورده و فاطمه، دوست سحر، برای گام نهادن در مسیر تعالی به جمع دو نفرهی آنها پیوسته است.خانم همیز (در قالب استاد)، سحر و فاطمه شخصیتهای اصلی کتاب هستند که فصول کتاب با حضورو محوریت آنها و پرسش و پاسخهای متنوع آنان با استاد شکل میگیرد.
انتخاب قالب نگارشی رمان برای انتقال پیامهای مورد نظر نویسنده منجر به این شده است که زبان روایت، زبانی ساده، روان، همهفهم و قابل انتقال به دیگران باشد که به نظر میرسد انتخاب درست و شایستهای برای ارائهی مفاهیم و پیامهایی است که هر کدام ماحصل مطالعات و پژوهشهای مختلف نویسنده است. البته ارائه و انتقال آنها به زبان مستقیم میتوانست نویسنده را از مهمترین هدف نگارش کتاب، که همان تأثیرپذیری و فهم درست و مناسب از تعالیم شرع و اصول اخلاقی است بازدارد.
این کتاب توانسته است با پرداختن به مسائل مختلف از نگاه شرع و با تکیه بر آیات و روایات و مستندات قابل فهم، دریچهای نو از درک و استنباط مسائل مختلف را برای مخاطب عام به وجود بیاورد که این امر از نقاط قوت کتاب محسوب میشود.
مسائلی همچون ارتباط دو نامحرم با هم و حریم نگه داشتن خداوند، مراحل انتخاب همسر، چگونگی پاک نگاه داشتن نگاه، چگونگی رفتارهای یک زن هنرمند باحجاب، حدود حجاب و پوشش زنان و چرایی آن، ارائهی تعریفی دقیق از زنان عفیف و پرداختن به مفهوم عفت، پرداختن به این مسئله که چرا یک عده با آن که نماز میخوانند، اما نسبت به حجاب و پوشش بیتفاوت هستند، ارائهی نکاتی در خصوص تربیت جنسی کودکان، رعایت ملاحظاتی در خصوص تربیت و برخورد با کودکان دختر، توجه دادن والدین به رعایت تقوا در مناسبات بین خود، قدرت تفکر و تخیل در انسان و تأثیرات جسمانی مترتب بر آن، تفاوت مادر و خداوند در عقوبت گناهان و خطاهای سرزده، توجه کردن به گناهانی که ذات انسان را میسوزاند، ارائهی نکاتی در خصوص پرداخن زنان به تبرج و حدود زینت نگاه داشتن از سوی آنان.حتی دوستی دختر و پسر نیز با استناد به آیه ای از قرآن رد می شود.
این کتاب حتی برای بنده که درس طلبگی می خوانم و با مباحث محرم و نامحرم و …آشنا هستم بسیار جالب و تامل برانگیز بود و در برخی قسمت هایش تاسف می خوردم که چرا این احکام ناب در زندگی روزمره یمان آنگونه که باید جاری نیست.و امیدواریم در صدا و سیما متن این کتاب هم مانند کتاب «دا» به طور تصویری و نمایشی خوانده شود تا عموم از متن آن استفاده کنند.
بیندیشیم : واقعا با روابط افسار گسیخته ی بین نامحرم ها که در سالهای اخیر با برنامه ریزی در سطح جامعه اسلامیمان ظهور و بروز پیدا کرده کی می خواهیم مقابله کنیم ؟ با مطالعه در عوامل انحطاط تمدن ها می بینیم شیوع روابط ناسالم و نامشروع بین دو جنس مخالف و باز گذاشتن شهوت جنسی یکی از قوی ترین این عوامل می باشد.وقتی دختر و پسر ما خیلی راحت کلمه «دوست دخترم و دوست پسرم» را به زبان می آورند زنگ خطری است که حیا از بین رفته است و وقتی حیا نباشد طبق حدیث شریف دین هم نیست. آن از فیلم های تلویزیون و سینما ،این از وضع دانشگاه ها و ….واقعا احساس خطر نمی کنیم ؟